Inneholder produktene deres kjemikalier som kan være skadelige for barn?

Produktene våre er alltid giftfrie og laget for å sikre at barn er trygge i hverdagen.

Trygghet har alltid vært en integrert del av vår produktutvikling, vårt design og våre tilvirkningsprosesser. I 2019 mottok vi EUs Pris for produktsikkerhet fordi vi som selskap ikke bare lager trygge og giftfrie produkter, men i tillegg forbedrer tryggheten for barn med vårt utvalg av beskyttende tøy.

Produktene våre er designet for å sikre mekanisk og fysisk sikkerhet.

Fysisk sikkerhet innebærer for eksempel at lisser og snorer er designet med tanke på trygghet. Det samme gjelder for avtakbare hetter og refleks tilbehør.

Når det gjelder kjemisk sikkerhet følger vi relevant lovgivning om kjemikalier fra EU og andre, men vi har satt enda strengere grenser for ulike stoffer. Vår liste over begrensede stoffer (RSL) spesifiserer hvilke stoffer som er forbudt eller begrenset i produktene og i tilvirkningen av materialer. Den definerer også grensene for kjemiske stoffer i de ferdige produktene.

For å ytterligere forbedre kjemisk sikkerhet og redusere miljøpåvirkningen av tekstilproduksjon, ble vi bluesign-systempartner i 2020. Alle bluesign-partnere er pålagt å møte de strenge kriteriene for kjemikaliebehandling for å beskytte vann, luft, jord og mennesker som jobber med tekstiler. Bluesign opptrer som uavhengig verifikator, og systemet sikrer transparens og sporbarhet i alle steg i tekstilproduksjon, helt ned til råmaterialene.

Plaggene våre har vært 100 % PFC-frie siden 2017. For å sikre at de er vannavstøtende og vanntette benytter vi nominert, fluorinfrie behandlinger som BIONIC FINISH ECO eller Teflon Ecoelite.

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss Kontakt oss