Hvordan tar Reima hensyn til miljøet i produksjonen?

For oss betyr holdbarhet mye mer enn miljøvennlige materialer. I vårt design tar vi hensyn til hele produktets livssyklus og gjennomgår kritisk alle operasjoner i hele selskapet.

Vi tester og utvikler mer bærekraftige materialer

Ett av hovedmålene ved produktutviklingen er å redusere behovet for vask ved å øke motstanden mot smuss og vann. Vi er hele tiden på utkikk etter nye materialer og overflatebehandlinger som i større grad er biologisk nedbrytbare, og som fører til mindre miljøinngrep. Reimas regntøy og vindflecce-plagg har ingen overflatebehandling i det hele tatt, og fra høsten 2017, har vi kun yttertøy som er behandlet med fluorkarbon-fri overflatebehandling.

Det hadde vært en god idé å resirkulere slitesterke syntetfibre for å lage nye produkter før fibrene til slutt brennes opp. For å se etter nye måter å resirkulere på har Reima blitt en del av EUs forskningsprosjekt Trash-2-Cash , som forventes å gi resultater i 2019. KUHAKO, et annet prosjekt hvor Reima er involvert, har som mål å utnytte fiber fra hamp.

Vi bruker kun trygge og tillatte kjemikalier

REACH er EUs regelverk for kjemikalier og en tryggere håndtering av dem. Reima og leverandørene våre er forpliktet til å følge REACHs reguleringer og restriksjoner.

Materialene og tilbehøret som Reima bruker må følge OEKO-TEX® Standard 100 grenseverdier (et uavhengig sertifiserings- og testsystem for tekstilråmaterialer, både til prosessering og til sluttprodukt, og i alle produksjonstrinnene). Alt materiale til våre tekniske ytterklær har Oeko-tex sertifikat. Alle Reima®-produkter for babyer og småbarn, er forpliktet til å overholde de strengeste grenseverdiene for OeKO-TEX klasse I for babyklær.

Vi bryr oss om at dyrene har det bra

All pels i Reima®-produkter er fuskepels.

All dun og fjær i dunklær fra Reima® er biprodukter fra fjærfeproduksjon. De er sertifiserte for å være produsert på etisk vis (ingen tvangsfôring eller plukking av levende fugler). Vi tar i bruk merkingen Responsible Down Standard høsten 2018.

Når vi bruker merinoull i våre produkter, sørger vi for at lammene som ullen er hentet fra, ikke blir behandlet med den smertefulle mulesingmetoden for fjerning av parasitter.

Vi støtter og kontrollerer våre leverandører og agenter

Reima har produksjon i flere ulike land. De fleste av våre produkter kommer fra Kina. Øvrige produksjonsland er Vietnam, India, Sri Lanka, Taiwan, Italia og Finland.

Vi kjenner alle våre leverandører godt. Det finnes ingen agenter mellom oss og dem, vi arbeider direkte med fabrikkene. Vi kjenner også våre produsenter av materiale, vi samarbeider med dem for å utvikle våre stoff, deres struktur, farger og finish. Vi raffinerer også våre mønster hele veien til produksjon sammen med dem. Det samme gjelder for de fleste av våre sko.

Alle leverandører og byråer som produserer varer for Reima, må oppfylle eller overgå kravene i Reimas etiske retningslinjer. De etiske retningslinjene dekker blant annet følgende områder knyttet til sosiale forhold og menneskerettigheter: samsvar med lover lover og regler i sitt eget land, forbud mit barnearbeid og tvangsarbeid, lønn og kompensasjon, arbeidstider, forbud mot diskriminering, trakassering og mishandling, organisasjonsfrihet og rett til kollektive forhandlinger, helse og sikkerhet samt etiske retningslinjer.

Raskest er ikke alltid best

Vi analyserer de mest miljøvennlige fraktalternativene, og unngår flyfrakt. Ved frakt mellom kontinentene bruker vi hovedsakelig skipsfart, mens vi innad på kontinentene også benytter oss av lastebiltransport.

Bærekraftig design og produksjon

Gjennomtenkt design og valg av materialer kan redusere belastningen på miljøet som skyldes vask og vedlikehold av produktene våre.

Reima gir tips og informasjon om riktig vask og vedlikehold av Reima®-produkter for å kunne forlenge plaggenes levetid.

Tidløs og funksjonell design går aldri av moten.

Reparer, gjenbruk og reduser avfall

Det er bedre for miljøet og dermed for oss alle at vi tar hånd om våre produkter, reparerer dem, og bruker dem til siste slutt. Reima tilbyr «reservedeler» slik som reparasjonslapper og fotstropper til produkter som er brukt under ett år. Vennligst kontakt vår kundeservice for mer informasjon.

Reima®-produktene er så slitesterke at de kan arves og gis bort når de ikke passer lenger. Det finnes for eksempel forbrukergrupper som kjøper og selger brukte Reima®-klær og -fottøy på Facebook.

Det utforskes hele tiden nye metoder for å redusere avfall, for eksempel å redusere mengden avfallsmateriale i produksjonen.

Redusere mengden emballasje. Vi unngår å bruke unødvendig emballasje under transport.

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss Kontakt oss