Hva er Reima?

Reima I dag

Reima er den ledende merkevaren innen funksjonelt barnetøy. Vårt mål er å oppfordre barn til å oppdage gleden av bevegelse, og vår forretningsidé er å levere klær fra topp til tå i god kvalitet som kan brukes hele året, for aktive barn fra 0 til 12 år.

Funksjonalitet, sikkerhet, bærekraftighet og innovasjon er grunnleggende i Reimas design. Ved å fokusere på hva aktive barn trenger kan vi levere nyttige løsninger til foreldre, til riktig tid og alltid legge vekt på produktets levetid.

Reima er for gleden av bevegelse. For det er disse øyeblikkene som gjør en forskjell. For alle de spennende utfordringene utendørs, innendørs og i mellom. Reima er for en aktiv barndom som betyr noe. For å slippe ut gleden av bevegelse som vil vare livet ut. For hver dag, hver værtype, hver opplevelse, uansett hvor eventyret venter. Reima inspirerer barn til å vokse opp med den gleden som til slutt vil endre livene deres – og vårt. Det er stien vi har vært på siden 1944, dedikert til alle barn i verden, inspirert av dem og den rene gleden av bevegelse. Det er det Reima står for, bare det og ingenting annet.

Reima går globalt

I 2017 nådde Reimas nettosalg ca. 112 Meur. Siden 2012 har vår årlige vekst vært tosifret. I dag kommer 80 % av nettosalget fra internasjonale markeder, fra over 70 land over tre kontinenter. Russland er vårt største marked, etterfulgt av Finland, Norge og Sverige. Inngangen til markedet i Nord-Amerika skjedde i 2016 via Canada, etterfulgt av markedet i USA høsten 2017. I Asia er Kina vårt strategiske vekstmarked. Reima har rundt 300 ansatte hvorav rundt 120 er i Finland. Vi har egne salgsenheter i sju land og en leverandør- og kvalitetsenhet med 35 ansatte i Shanghai, Kina.

Engrossalget er Reimas primære salgskanal. Parallelt bygger vi konsekvent kanalene direkte til kunder både frakoblet og på nettet, som i dag utgjør rundt 25 % av nettosalget. Det er til sammen over 40 egne Reima-butikker i Finland, Sverige, Russland og Kina, som drives enten av oss eller av våre partnere. I tillegg finnes det rundt 40 butikk-i-butikker på hovedmarkedene våre.

Reimas visjon er å være det mest foretrukne og inntektsgivende varemerket for barn innen kategorien funksjonelt tøy globalt.

Reima går digitalt

Digitalisering er kjernen i Reimas strategi. Digitalt handler imidlertid ikke bare om salg for oss, men berører også hele verdikjeden og gir oss muligheten til å bygge nye forretningsmodeller til å tjene kundene våre bedre.

Vi lanserte vårt første digitale produkt, konseptet ReimaGO aktivitetssensor, i 2016 i samarbeid med Suunto. Konseptet oppfordrer barn til å være mer aktive og følger på den måten vårt mål. Som en del av vår digitale strategi kjøpte vi opp oppstartselskapet Finnish Baby Box i desember 2016. Det neste steget er å legge til tjenester for å tilrettelegge innkjøpsprosessen og hverdagslivene til kundene våre ytterligere.

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss Kontakt oss